Peuters & Zo

Vanuit Huis van het Kind Middenkempen worden er vier keer per week ontmoetings-, en spelmomenten georganiseerd, in zeven gemeenten (Kasterlee, Lille, Grobbendonk, Herentals, Vorselaar, Olen en Herenthout). Je ben in elk van deze speelpunten welkom, ongeacht waar je woont!
 
Helemaal gratis en zonder afspraak!
De speelpunten zijn gratis toegankelijk. Je hoeft vooraf niet in te schrijven of te reserveren. Je kan tussen 9.00 en 11.30u binnen komen en vertrekken wanneer het voor jou en je kindje past.
 
Voor de peuters…
Je kindje leert in het speelpunt wennen aan een andere omgeving, andere kinderen en volwassenen. Er is aangepast speelgoed en boeiende activiteiten. Voor de kindjes wordt de stap naar de kleuterschool zo vaak minder groot. Rond 10.15u voorzien we gratis een fruitmomentje.
 
Voor ouders…
Mama’s, papa’s en grootouders kunnen gezellig met elkaar praten bij een tasje koffie of thee, terwijl de peuters spelen.
Zo kan je elkaar bijstaan bij de opvoeding van je kindje.
 
 
We vragen je om:
- tijdens het speelpunt zelf op je eigen kindje te letten en te helpen bij het fruitmomentje
- respectvol om te gaan met andere bezoekers, materiaal en het lokaal waar we te gast zijn
- het nodige verzorgingsmateriaal voor je kindje mee te brengen
- niet met een ziek kindje naar het speelpunt te komen
 
Begeleiding:
De speelpunten worden begeleid door een maatschappelijk werker die je ook graag verder helpt bij eventuele vragen over de opvoeding of de ontwikkeling van je kindje. Verder kunnen we rekenen op enkele enthousiaste vrijwilligers, die ons een handje toesteken bij het fruitmomentje en het opruimen.
Participerende OCMW'S: